Ridhusregler

Ridning på Åmåls ridklubbs anläggning – regler

• Åmåls ridklubbs verksamhet går alltid i första hand.

• Personer under 15 år får ej rida på Åmåls ridklubbs anläggning utan sällskap av tillfrågad myndig person som har ansvaret. Upptäcks detta av ÅRK vid upprepade tillfällen kan avstängning från ridning på anläggningen komma att ske.

• All ridning på anläggningen sker med hjälm.

• All ridning sker med lämplig klädsel och ordentliga skor med klack.

• Ryttaren mockar själva efter sig vid all ridning, ÅRK tar sig rätten att bötfälla ryttare som ej mockat efter sin häst med 500 kronor per tillfälle. Upprepade föreseelser kan medföra avstängning från ridning på anläggningen.

• Ta bort gödsel på gårdsplanen och på vägen till ridhuset. Ta bort också på parkeringen.

• När du kommer in, knacka vid ytterdörren och fråga sedan om du kan komma in innan du öppnar sargdörren.

• Belysningen går att tända i sektioner. Tänd inte mer än nödvändigt beroende på ljus och behov.

• Vissa tider i ridhuset är uppbokade av fasta träningar. Dessa finns anslagna på anslagstavla i ridhusen samt på hemsidan.

• Vill du rida för tränare skall dessa tider bokas via kansliet. Dessa ska sägas till i god tid så att övriga ryttare hinner bli meddelade.

• Om ridhuset ej är bokat som ”låst träning” är övriga ridande alltid välkomna in för ridning, men hänsyn till tränande ekipage skall visas.

• Longering, tömkörning eller hoppning endast med övriga ryttares tillåtelse. Fråga innan du börjar.

• Hoppning utan tränare skall ske i sällskap av minst en annan person och övriga regler samt policy för Åmåls ridklubb skall följas.

• Hoppning får endast ske på hindermaterial avsett för träning.

• Om något material skulle gå sönder vid ridning kontakta omedelbart ridskolechefen.

• Löshoppning sker endast i lilla ridhuset och får endast ske på bokad tid.

• I stora ridhuset och i paddocken får ej hästar släppas lösa.

"Trafikregler på ridbanan"

Är du osäker vad som gäller för ridning när flera ekipage befinner sig på ridbanan - läs på här vad som gäller för självständigt ridning på ridbana och i ridhus:

• Håll alltid till höger vid möte.
  • Högsta tempo har alltid företräde till fyrkantspåret.
  • Rider du på stor volt - håll dig tyligt innanför fyrkantspåret så att andra kan rida utanför.
  • Skritta alltid innanför fyrkantspåret.
  • Aldrig skritt, halt eller ryggning på fyrkantspåret
  • Visa hänsyn och anpassa din ridning så att du inte stör någon annan.

Uppdaterad: 18 FEB 2018 21:03