Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Svenska Ridsportförbundet


Stiftelsen Hästforskning har lanserat en ny webbplats. Här kan du läsa den senaste hästforskningen.
 
Svenska Ridsportförbundets Tävlingssektion träffades för ett möte den 23 augusti under EM-veckan i Göteborg.
 
Irma Karlsson visade sin klass i söndagens Grand Prix-hoppning i Vilamoura, Portugal. Det blev en fin tredjeplats i Grand Prix med Starling 7.
 
Sverige avancerande en placering i lagtävlingen vid VM i parkörning i Lipica, Slovenien, genom den avslutande konkörning. Bästa svenska kusk var Camilla Ahlberg som körde stabilt under hela mästerskapet.
 
Det blev ingen svensk succé vid unghäst -VM segerplanerna  med Decurio, efter Diarado grusades, efter fyra fel. Inte heller i femårsfinalen blev det några topplaceringar.
 
I fjol hade Hofors Ridsällskap guldet i sina hand vid lag-SM i fälttävlan. Men det blev till sand. Nu höll det hela vägen och lagledare Annki Andersen Gerdin kunde jubla i Mantorp där SM reds. - Äntligen guld till Norrland. Ponnylag-SM vanns av...
 
Två raka andraplaceringar och en debut i Grand Prix Special gör att Patrik Kittel kan säga - Well Done. I debuten i Grand Prix Special blev det nästan 76 procent! Och en andraplats igen. Well Done De La Roche!
 
Hon vann junior-SM med rekordpoäng i juli. Hon tog Sveriges första individuella internationella mästerskapsmedalj med sitt JVM-brons i augusti. På söndagen vann Johanna Lindberg från Umeå också individuellt juniorguld vid NM i voltige i Järvänpää...
 
Vilken trippel för Evelina Söderström och Weihenstephaner i tyska Darmstadt-Kranichstein. Seger i alla tre dressyrklasserna för young rider. Pricken över i var kürklassen. Evelina är fortfarande junior. Men satsar nu ett steg svårare.
 
Vilken suverän ritt igen av Evelina Tovek med Castello i Longines Global Champions Tour, Grand Prix. Seger efter omhoppning mot Harrie Smolders, Nederländerna och Marcus Ehning, Tyskland. Peder Fredricson, åtta i klassen med H&M Christian K. Det v...
 

Sverige åtta i distans-VM

(2017-09-23 12:42)
Landslagsledare Yvonne Ekelund är mycket stolt. - Vi var verkligen ett lag, berättade hon när det svenska young rider-laget kommit i mål och tagit poängplatsen som nummer åtta vid ungdoms-VM i Verona, Italien.
 
Det började så bra för de svenska fälttävlansryttarna i Waregem, Belgien. Men... sen gick det mesta fel. Ingen placering i FEI Nations Cup eller individuellt.
 

Triss i världscupsatsning

(2017-09-22 13:00)
15 oktober drar världscupen i hoppning, Longines FEI World Cup, igång i Oslo. 13 kval väntar innan den stora världscupfinalen i Paris i april. Sverige har tre finalsugna ryttare. - Med Henrik von Eckermanns brons i finalen i Omaha färskt i minnet...
 
Ridskolan Strömsholm söker vikarierande utbildningsledare/lärare, till och med 30 december 2018.
 
Svensk hoppsport söker en ledare för children- och ponnyverksamheten.
 

ARV_logo_RGB

 

Postadress:
Åmåls RK - Ridsport
Finserud 103
66291 Åmål

Kontakt:
Tel: 0532-15479
E-post: This is a mailto link

Se all info