Häng med på kurs!!

18 NOV 2019 20:36
På söndag är det dags för en rolig och lärorik föreläsning med Nina Magnusson, Hippofys, om hur det ser ut i hästens kropp, vad som händer när den tränas och hur man tar hand om sin häst för att hålla den fräsch och pigg för träning och tävling.
  • Uppdaterad: 18 NOV 2019 20:36

Hästens hälsa och hållbarhet

Planera in den 24 november kl 17-19 konferensrummet, Stora ridhuset, då blir det en föreläsning med Nina Magnusson, Hippofys, för er som vill lära er mer om hur hästen fungerar och vad man ska tänka på när man tränar för att hålla den frisk och pigg.

Träffen är indelad i en teoretisk del med fakta kring hästens fysik, träning, uppvärmning, nedvarvning med mera och en praktisk del i stallet med visitation m m.

Föredraget är öppet för alla oavsett ålder. Alla medlemmar upp till 25 år går utan kostnad, övriga betalar en avgift på 100 kronor inklusive enklare fika. Skicka gärna ett sms till 0703267403 om du kommer så får vi en uppfattning hur många vi kan bli.

Föreläsningen ingår i vårt projekt kring träning och hållbarhet för både häst och ryttare och riktar sig till alla i åldrarna runt 13-25 år som vill fortsätta utvecklas som ryttare och lära mer om hästen. Projektet är öppet för alla som rider på lite mer avancerad nivå och som har egen häst eller rider på lektion och vill vara med på ridskolehäst. Antalet platser är dock begränsat.

En inbjudan är på väg ut med mejl till de ryttare som idag är medlemmar i klubben. Har du inte fått något mejl kan det vara så att vi har fel mejladress. I så fall är det bara att du hör av dig till Lena Karlsson, This is a mailto link så skickar vi mer info. Lena svarar också på frågor om projektet och nås även på 070-3267403.
Deltagande i kursen på söndag är också en obligatorisk del för er som går Grönt kort-kurs just nu.

Om Nina och Hippofys

Nina, som bor med sin familj i Kungsbacka, är hippolog men också bland annat utbildad hästmassör och laserterapeut. Hon driver sitt företag Hippofys på heltid sedan 2011.

Hon håller många kurser och föredrag för många intresserade inom både rid- och travsport. Hon har också skrivit i olika hästsporttidningar och utarbetat kursmaterial till kurser om hästar och träning.
Nyligen släppte hon också en webbkurs - Hästen & sadeln - där man lär sig grundläggande fakta kring hur en sadel är uppbyggd och tips om vad man ska tänka på för att den ska passa hästen.

Och som lite extra så är Nina också gift med Niklas som kommer från Åmål!