Rapport från medlemsmöte

14 AUG 2019 18:19
Söndagseftermiddagens medlemsmöte lockade 35 deltagare, som bjöd på stort både engagemang och många goda idéer i ett läge när klubbens ekonomi är hårt ansträngt. Och även om det är tungt finns ljuspunkter, som ett arv på 100 000 kronor.
  • Uppdaterad: 14 AUG 2019 18:19

Arvet kommer från Arvid Jonasson som längre tillbaka i tiden bodde på Finserud och där ridskolans hästar delade stall med hans tjurar i det som idag är Lilla stallet.
Arvid och hans hustru Alice flyttade senare till Sköllerud. Efter att Arvid avlidit fick klubben vetskap om att han testamenterat 100 000 kronor till klubben. Vi är så glada och tacksamma för den oväntade gåvan, som vi ska försöka förvalta på bästa sätt. Men vi hade önskat att vi fått säga detta direkt till Arvid under hans livstid.

Samtidigt har klubben det tufft med ekonomin och för att vi ska klara av och ha kvar vår fina klubb behöver vi alla hjälpas åt för att klara det. Den här uppmaningen delade vi med oss på mötet:

"Åmåls Ridklubb - klubben för oss alla som har hästen i fokus
Vi har en fantastisk anläggning, med tre ridbanor varav två inomhus. Detta ger klubben så många fler möjligheter till övrig verksamhet utöver ridskolan.

Vi kan ha kurser, träningar, clinics och tävlingar. Och ger ju alla privathästägare en möjlighet som inte många andra har, det vill säga tillgång till ett stort fint ridhus i stort sett varje dag.

Dock krävs mer jobb och pengar för att hålla igång allt. Eftersom vi alla är medlemmar i föreningen och har tillgång till anläggningen, så har vi också förpliktelser att sköta den, vara rädd om den, följa regler och hjälpas åt. Alla hästinriktningar är varmt välkomna, vi älskar ju hästen och kunskap är viktigt. Vi måste dela med oss.

Åmåls ridklubb har det tufft med ekonomin, allt blir ju dyrare tyvärr. Vill vi ha kvar vår fina klubb måste vi alla hjälpas åt att klara det. Det gäller inte bara skötseln utan även att alla betalar sina anläggningsavgifter (för privathästägare), medlemsavgifter och ridskoleavgifter.

Fler aktiviteter önskas också, det finns mycket ledig tid med två ridhus, framför allt under helger för att hålla träningar, kurser och clinics och föreläsningar. Vad vill ni ha? Vad kan ni hjälpa till med?

Vi behöver också hjälpas åt med ideellt arbete. Det kan vara allt från att vara parkeringsvakt eller hjälpa till i cafeterian vid våra större tävlingar, baka fikabröd, snickra och måla, städa eller fixa med fika eller vara funktionär vid våra klubbtävlingar.

Höstterminens aktiviteter som är beroende av att alla vi medlemmar hjälper till är:

25 augusti: Pay & Ride
1 september: Pay & Jump
29 september: Pay & Ride
6 oktober: Pay & Jump
27 oktober: Pay & Ride
1 december: Pay & Jump
15 december: Julshow
Vi behöver också hjälpas åt med annat arbete, som till exempel att rusta upp våra hinder, bygga käpphästhinder, ragga sponsorer, städning runt anläggningen eller bygga en liten terrängbana i Sjöhagen.
Vad vill just du hjälpa till med? Ta kontakt med någon av oss i styrelsen och berätta!! Tips och önskemål tas också tacksamt emot!!
Styrelsen i allas vår Åmåls ridklubb som 50-årsjubilerar nästa år!"

Under mötet kom många goda idéer och förslag - allt ifrån vad en ridlektion ska kunna kosta till nya aktiviteter och insamling av pengar. En del av idéerna och synpunkterna jobbas det redan med. En stor fråga som måste lösas är underlaget i Stora ridhuset. Att kunna anordna officiella tävlingar igen är en fråga som hänger intimt samman med flera andra möjligheter att dra in pengar till klubben.
Ett konkret förslag om att bilda kommittér kring olika aktiviteter beslöt styrelsen att ta tag i och börja jobba med direkt.
Önskan om att ordna regelbundna medlemsmöten var också tydligt så nu planeras ett möte varje månad.
Hoppas vi ses nästa gång!

Skribent: Åmåls Ridklubb