Teorivecka på gång - Åmåls RK - Ridsport - IdrottOnline Klubb

Teorivecka på gång

2018-03-28 15:25
Nu blir det teorivecka under vecka 15! Under vecka 15 är det teori för alla elever utom Hästis som rider som vanligt.
  • Uppdaterad: 2018-07-18 22:38

Under vecka 15 är det teori för alla elever utom Hästis.

Den 9 till 13 april blir det därför ingen vanlig ridning på ordinarie lektionstid. Istället erbjuds fyra olika clinics som ni kan gå på.
Även i år samarbetar vi med Säffle Ridklubb under teoriveckan. OBS! Clinicen i Säffle hålls på onsdag den 4 april alltså under påsklovsveckan.
Hästisgrupperna rider som vanligt under vecka 15.
Under påsklovsveckan 3 till 6 april rider alla som vanligt utom måndagsgrupperna då det är röd dag på måndag.

Clinics under vecka 15

Löshopning
Eva kommer med hjälp av våra lektionshästar visa och demonstrera hur man löshoppar, vilka kvalitéer man letar efter i hästens hoppteknik med mera. Fartfyllt och roligt!

Plats: Lilla ridhuset i Åmål måndag den 9/4 kl.18.30

Grundridning
Charles rider och demonstrerar grundläggande hjälper. Vad är ställning? Vad är böjning? Hur får man hästen att jobba i form?

Riktar sig till alla elever.
Plats: Lilla Ridhuset i Åmål tisdag den 10/4 kl 18.00.

"Hur dömer domaren?"
Är ni nyfikna på hur bedömning av dressyr på tävling går till? Vad gör att man ibland får en 6a och ibland en 10a? Domar-Charles förklarar och vi kommer få se fin, fina ekipage.

Riktar sig till alla elever.
Plats: Lilla Ridhuset i Åmål onsdag den 11/4 kl. 19.00.

Hoppning
Karin Hahne, hopptränare på Lillerudsgymnasiet, kommer hålla clinic i hoppning, vi kommer se olika ekipage träna för Karin och höra om allt från anridningsteknik till olika hindertyper.

Plats: OBS! Ridhuset på Säffle Ridklubb, Onsdagen, 4/4 kl.18.00