Bli fodervärd på en ridskolehäst

Obs! För närvarande finns inte möjlighet att hyra ridskoleponny som fodervärd.

Nu har vi ett fodervärdssystem på ridskolans hästar som ger dig en chans att pröva på hur det kan vara att ha en egen häst.

Man har möjlighet att vara fodervärd 1-3 dagar i veckan och vi har fortfarande hästar kvar som söker fodervärd.

För att få bli fodervärd måste man rida lektion minst en gång i veckan. Man binder sig på en termin i taget och har en månads uppsägning.

Man kan vara fodervärd 1,2 eller 3 dagar i veckan. Även om hästen blir sjuk eller skadad har man ansvaret för skötsel och betalning av sin häst ändå.

Pris:

1 dag i veckan 500kr/mån

2 dagar i veckan 900kr/mån

3 dagar i veckan 1200kr/mån.

Om hästen varit obrukbar i två veckor skall man i första hand erbjudas en annan häst om detta inte är möjligt behöver man inte fortsätta betala för sin häst. Man skall dock fortsätta att ta hand om sin foderhäst om man vill ha förtur när hästen är frisk igen.

Om fodervärden bryter kontraktet eller inte följer reglerna har klubben möjlighet att omedelbart bryta kontraktet.

Om fodervärden får för hinder på sin dag tillfaller hästen ridskolan den dagen.

Det är inte tillåtet att låna ut hästen till tredje part. Ingen hoppning är tillåtet på fodervärdens dagar om det inte är så att klubben anordnar något som fodervärden vill vara med på. Detta skall se i samråd med ridskolechef.

Om ridskolan behöver nyttja hästen för egen aktivitet under någon av fodervärdens dagar skall fodervärden erbjudas en annan dag alternativt att avdrag gör i betalningen. Detta skall meddelas fodervärd i god tid.

Fodervärden ansvarar för skötseln av hästen de dagar då fodervärden nyttjar hästen det vill säga mockning, höpåsar och eventuella foderhinkar.

De dagar du är fodervärd kommer hästen att gå max en lektion och denna lektionen är alltid fast det vill säga att du alltid vet vilken tid din häst går lektion.

546996_10150960031519229_1557286592_nFoto: Anna Tjus

Uppdaterad: 2016-08-11 11:00