Aktuellt vecka 36

06 SEP 2016 11:23
Den här veckan hälsar vi Ylva Larson välkommen som vår nya ridlärare på klubben.
  • Skapad: 06 SEP 2016 11:23

För många av våra medlemmar och några av våra lektionselever är Ylva Larson ett bekant ansikte. Hon har gått hela vägen från hästis till egen häst och tävling i Åmåls Ridklubb.
Sedan ett par år tillbaka har hon haft siktet inställt på att utbilda sig till ridlärare och nu är hon klar ridlärare level 1 efter utbildning på Strömsholm.
Ylva gjorde inhopp som vikarie hos ÅRK under våren i några lektionsgrupper men har också jobbat på Sörmons ridklubb.
Från och med den här veckan får hon ansvaret för flertalet av våra ridlektioner och kompletteras av Victoria Olsson och Eva Andersson.
Nya grupper
Den här veckan startar också två nya grupper: Nybörjare på tisdagar  och Hästis på fredagar.
Nu ska också både island- och ridtravargrupperna igång igen. Vet du någon som vill vara med i ridtravargruppen finns plats kvar i den.
Intresse finns för lektioner ungdom-vuxen på lördagar. Här finns också plats för fler.
Ni som vill vara med i ridtravargruppen eller lördagsgrupp kan kontakta Lena, 070-326 74 03, This is a mailto link, för mer info och anmälan.

Skötsel av ridbanor
På onsdag deltar Eva och Ylva i en kurs i skötsel och underhåll av ridbanor som anordnas av Värmlands Ridsportförbund. Ett bra initiativ från distriktet eftersom ridbanorna utöver våra hästar och ponnyer är det viktigaste materialet vi har att jobba med för både lektions- och privatryttarna.

Prova på och loppis
På söndag anordnar vi också prova på-ridning och hästpyssel i lilla ridhuset och stallet kl 11-13 medan det i stora ridhuset är loppis och bytardag. Passa på att sälja det som ni inte behöver eller barnen växt ur så här nu när nya barn börjar rida på ridskolan och vill ha egen utrustning.
Vill du ha ett bord, eller snarare 2 meters läktarplats för att sälja, kontakta Kristina Grip via sms 0730-89 77 87. En plats kostar 50 kr.

Skribent: Åmåls Ridklubb