Nya styrelseledamöter

01 JUN 2016 07:36
Vid det extra allmänna mötet den 24 maj valdes fyra nya ledamöter in i Åmåls Ridklubbs styrelse. Innan mötet gav också info om nuläge, ekonomi och framtid.
  • Skapad: 01 JUN 2016 07:36

Ett 60-tal medlemmar kom till extramötet som inleddes med en kort information kring nuläge och ekonomi.

Klubbens ordförande Lena Karlsson konstaterade att läget är fortsatt tufft ekonomiskt

men under kontroll. En stor utmaning är att kunna hantera det ojämna inflödet av intäkter i förhållande till utgifterna där lönekostnaden är en stor del varje månad. Men det är en situation som delas med många andra klubbar i distriktet.

Ridintäkterna håller budget och antalet uppsittningar per vecka ligger på 144.

Tidigare i år valde verksamhetschefen Nina Andersson att säga upp sig. I det läget beslöt styrelsen att köpa sig tid för att se över verksamhet och personalbehov innan beslut om en nyrekrytering tas.

Personella resurser

Det har varit möjligt genom idella insatser av bland annat ordföranden och Ann-Margarethe Andersson som ansvarar undervisningen i några av ridskolans lektionsgrupper under en övergångstid. Ylva Larson, som utbildar sig till ridlärare, är timvikarie och har fyllt övriga luckor medan Nina Persson fortsatt har haft "sina" grupper tre dagar i veckan medan Tessan Waerner har administrativa arbetsuppgifter under sin graviditet.

I stallet jobbar Eva Andersson, som ansvarig för stall och hästar samt, en praktikant åtta timmar i veckan.

Tre fokusområden

Nu är fokus i arbetet organisation/personal, lösningen på stallfrågan och ekonomi/ökade intäkter/aktiviteter.

När det gäller stallet finns en avstämingspunkt vecka 24 där både ÅKAB/Åmåls kommun och klubben ska ha inventerat behov och tänkbara lösningar för renovering alternativt nybyggnation.

Fyra nya ledamöter

Vid själva mötet, som bara innehöll en beslutspunkt om fyllnadsval fanns två förslag. Valberedningen hade föreslagit Lotta Larson, Kristina Grip, Linda Lagenbach och Elin Åkerlund till nya ledamöter. På mötet föreslogs Frank Kutscher, Sofia Reuter och Carina Bergkvist till nya ledamöter men där de två förstnämnda inte var valbara enligt stadgarna.

Mötet beslöt enligt valberedningens förslag.

Ordförande för mötet var Sture Hermansson, ordförande i Värmlands Ridsportförbund.

Skribent: Åmåls Ridklubb

E-post: amalsridklubb@telia....