Inspirerande clinic med Ann

28 OKT 2019 22:07
”Det här måste ni göra igen!” Det var den spontana reaktionen från många efter lördagens roliga och inspirerande clinic med hästpedagogen Ann Lindberg, som jobbar med hästarna i Monty Roberts anda.
  • Uppdaterad: 28 OKT 2019 22:07

Ett 60-tal intresserade kom till lördagens clinic i stora ridhuset på ÅRK. Sedan 2006 är Ann Lindberg certifierad instruktör i Join-Up® tekniken, som utarbetades av Monty Roberts. Det var också när Ann fick boken ”Mannen som lyssnar till hästar” som hon fastnade för hans sätt att hantera hästar.
Idag håller Ann kurser och clinics runt om i Sverige på ridskolor och naturbruksgymnasier lika mycket som på privata anläggningar.

I rundcorallen på ÅRK jobbade Ann med fyra hästar och visade bland annat tekniken med join up, hur man enkelt kan vänja hästen vid främmande, skrämmande saker eller lyfta hovar utan att själv skadas liksom arbete på lång töm. Hästarna var ridskolans Noah och Kipras samt Svea Larssons 19-åriga gotlandsruss Ackva och Carina Bergqvist quartersto Timber Little Whiz.

Det var inte lika lätt för Ann Lindberg
att få Ackva med på join up-noterna som Noah och Kipras.
Men så är ju Svea Larssons Ackva också ett 19-årigt rutinerat russto.

Förutom publiken var det våra sponsorer och Carina Bergqvist och Helena Ackerblads arbete som gjorde clinicen möjlig.

Stort tack till sponsorerna!

Restaurag Solsidan
Åmåls Bluesförening
Ljudtekniker Reine Dahlberg
Åmåls Blomsterhandel
Pomonadalens Handelsträdgård
Ett jättetack också till alla ni som bakade till det fina fikat och speciellt till
Eivor Andersson Rådahl, Eva Ödman och Gittan Lindh som huserade i köket!

Nu ser vi fram emot en uppföljande clinic någon gång i början av nästa år.

Här är ett par bilder från dagen.

Ann Lindberg visade bland annat tekniken med join up med ridskolans Noah.

Publik på clinic

Det var kyligt och rått som det brukar vara i ridhusen men ingen hördes klaga.
Alla fokuserade på Ann och det hon hade att berätta och lära ut.

Carina Bergqvist tackade Ann Lindberg med en blomma efter genomförd clinic.