Nyheter vecka 8

23 FEB 2016 06:53
Nyhetsbrev vecka 8
Vi närmar oss sportlovet med stormsteg jag hoppas ni alla uppmärksammat de extra händelserna vi har på klubben då?
Måndag prova på ridning, Tisdag, pyssel i stallet för alla som vill komma och lära känna oss och hästarna. Onsdag till fredag kör vi ett litet ridläger. Välkomna alla stora som små.
Denna veckan är det full fart i verksamheten. AM träning på torsdag i stora ridhuset, visa hänsyn övriga som rider så att den som betalar för sin lektion får ut mesta möjliga av densamma!
Lördag 9 – 13 har Frank träning i stora ridhuset och på Söndag är brukshundsklubben i lilla ridhuset ett par timmar.
Nu kommer jag överlåta resterande delen av nyhetsbrevet med information från vår ordförande Lena.
Ha det gott alla medlemmar // Nina
  • Skapad: 23 FEB 2016 06:53

Bättre stall i sikte!

Det har nu hunnit gå två veckor sedan vi hade vårt välbesökta årsmöte. Det var roligt att se så många engagerade på plats!

Det har hänt en del sedan dess och det viktigaste handlar om vårt gamla stall och miljön. De flesta känner till att stallet, och övriga utrymmen, är nedslitna och i dåligt skick. Dessutom har vi problem med fuktskador och mögelpåväxt både i stall och foderdel. Det kan påverka miljön för både hästar och människor och är ett allvarligt problem som vi börjat arbeta med. Miljön kan i det här fallet ha utlöst allergireaktioner hos vår personal.

Efter ett möte med Åmåls kommun och ÅKAB var vi överens om att stallet i sin nuvarande form har gjort sitt. ÅKAB ska nu begära pengar för att kunna ta nästa steg och utreda hur alternativen ser ut: renovera och bygga om nuvarande stall eller riva och bygga nytt.

Rivning och flytt

Preliminärt planeras också att så snart det är möjligt riva den fukt- och mögelskadade foder- och spåndelen. Arbetet med att hitta temporära lösningar för bland annat foderhanteringen har påbörjats.

Vi flyttar ridskolekontoret till stora ridhuset där det också från början planerades för kontor. På så sätt hoppas vi förbättra arbetsmiljön för vår verksamhetschef i det här läget. De flesta hockeykillar flyttar ut nu vilket underlättar förändringen.

Dessutom tittar vi på att stänga övriga utrymmen i kontorsdelen för besökare.

Var uppmärksam

Vi vet i dagsläget inte hur allvarliga mögelproblemen är. Vi har bara någon enstaka indikation på att någon har reagerat men vi vill för säkerhets skull uppmana alla; både ridande, föräldrar, andra anhöriga och besökare vid ridskolan, att vara uppmärksamma. Vi ber er också ta kontakt med ridskolan direkt om någon skulle reagera och man kan misstänka att stallmiljön är orsaken.

Den som vet med sig att man kan vara känslig för mögel- och svampsporer uppmanas att vara försiktig och vistas så lite i stallet som möjligt.

Nya styrelsen ser ut som följer:

Ordförande Lena Karlsson

Vice ordförande Helena Ackerblad

Sekreterare Mikaela Kjellgren

Ledamot Carina Bohm

Ledamot Jimmy Elovsson

Ledamot Maria Svenhage

Suppelanter: Carl-Olov Andersson, Kristin Olsson, Jan Sjöberg

Kontaktuppgifter till alla kommer ni att hitta på hemsidan.

Skribent: Nina Andersson