Ny ridskolechef

02 AUG 2021 12:22
Från och med 1 augusti kan vi hälsa Elin Fransson välkommen som ny ridskolechef. Här berättar hon mer om sig själv:
  • Uppdaterad: 02 AUG 2021 12:22

Hej! Jag heter Elin Fransson och är 34 år gammal. Jag gick ridlärarutbildningen på Vrestaskolan 2007-2009 och är SRL2. Jag har jobbat som ridlärare sedan examen, med undantag för ett år i Tyskland som hästskötare åt en fyrspannskusk på elitnivå.

Jag har ridit sedan jag var nio år, och var i princip bosatt på ridskolan från tolv års ålder. Jag var skötare på ett stort halvblod vid namn Macco (e. Marocco-Abbé för den avelsintresserade) som jag älskade över allt annat men knappt vågade rida i början eftersom han kunde vara ganska busig. Men trägen vinner, och jag fick bland annat möjlighet att låna honom till skolans årliga julshow på gymnasiet.

Redan som trettonåring blev jag ordförande i ungdomssektionen på min hemmaklubb. Vi ordnade allt från skötarkurser och klubbtävlingar till en resa till Göteborg Horse Show, och hade väldigt roligt. Tre år senare fick jag möjlighet att gå ULK, och i samband med det började jag även ha lektioner.

Jag skaffade min första egna häst när jag skulle börja ridlärarutbildningen 2007, och har hunnit tävla dressyr upp till MsvC och ta fälttävlanskort.

Jag brinner dels för hästarna och deras väl och ve. Jag tycker det är jätteviktigt att en bra ridskola inte enbart lär ut ridningen utan också allt runtomkring; jag vill att mina elever ska vara redo att skaffa egen häst så småningom. Det är också viktigt att alla känner sig välkomna till stallet.
I ridningen går det inte att nog betona vikten av god grundridning. Den tiden man lägger på att få korrekt sits och balans har man igen mångfalt senare. Men såklart får man inte glömma bort att ha roligt!

Jag ser fram emot mitt nya jobb; både att träffa alla nya hästar och människor, och jag hoppas att vi tillsammans kan hjälpas åt att utveckla ridskolan.

Om ni har några önskemål om aktiviteter framöver (Det kan vara allt från en ny hoppgrupp för lektionsryttare till uteritter eller drop in WE.) får ni gärna höra av er till ridskolans mail.

Kan vara en bild av 1 person och ler

Skribent: Eva Andersson