Till våra medlemmar

24 JUN 2020 19:55
Här kommer en summering av våren, och vad ska vi hoppas på inför hösten.
  • Uppdaterad: 24 JUN 2020 19:55

Hej alla medlemmar!

Här kommer en summering av våren, och vad ska vi hoppas på inför hösten.

Vi hoppas allt är bra med er i dessa tider med Covid-19. Styrelsen har valt att i dessa tider inte ha något medlemsmöte, därför väljer vi att informera er denna väg.

Vi har med Ridsportförbundets rekommendationer ändå kunnat hålla igång vår ridskoleverksamhet, och vi fick stöd från Ridsportf.  för de som bestämt att de inte vill rida på grund av Corona.  Det känns väldigt bra, att våra hästar får sin motion och blir ompysslade, och att samtidigt de elever som vill har en bra fritidsaktivitet.

Ridskolan har under våren fått fyra nya hästar till sin verksamhet, stora, duktiga Mirielle och lilla, trygga Hildur har vi köpt. Duktiga dressyrponnyn  Vera och den ”lagom” stora, ibland lite busiga Smokey, har vi fått låna. Diza har vi istället sålt till Jennie.

Tyvärr har vi fått ställa in alla tävlingar, och andra arrangemang på grund av rådande omständigheter. Nu har Ridsportförbundet lättat på restrektionerna kring tävlingar, så vi hoppas att ni kommer på de tävlingar som kommer under hösten.

Under sommarlovet kommer nytt underlag läggas in i det stora ridhuset, vi har fått bidrag till det från Sisu och Åmåls Kommun. Samtidigt som vi gör den åtgärden, satsar vi på ett nytt bokningssystem, Boka.se, där vi vill att ALLA som rider och nyttjar vår anläggning ska boka sig, och följa den ordning som styrelsen bestämt.

Styrelsen och några fler har under våren haft, och har, under ledning av Sisu ett processarbete. Vi har gått igenom värdegrund, visioner, verksamhetsidéer, mål och handlingsplaner mm. Vi

har kommit en bit på väg, men har mycket kvar att göra. Styrelsen hoppas genom detta arbete få våra medlemmar och andra mer engagerade i vår fina klubb.

Fyra städdagar har genomförts under våren, och det blev verkligen en riktig storstädning av anläggningen, många som kom och hjälpte till med det de kunde, ett stort plus i kanten till de som kom med maskiner, det underlättade arbetet betydligt.

Försäljningen av NewBody under våren gick också bra, drygt 15000kr fick klubben in, vilket vi har tänkt ska användas till att förnya ridskolehästarnas utrustning. Och även hjälpa till med hindermaterial.

Inför hösten, kommer vi som sagt, försöka få igång tävlingsverksamheten igen, och vårt mål är att detta år försöka genomföra Halloweenhoppet och en dressyrtävling.

Vi planerar också att försöka få till trimgrupper inom ridskoleverksamheten, och om det är möjligt ha mer knatte/nybörjarridning.

Charles, kommer tillbaka till oss en lördag i månaden. Det blir möjlighet både för privatryttare och lektionsryttare att träna för honom.

Ridklubben fyller 50 år i år, styrelsen hade från början tänkt ha detta i september, men covid-19, ställer till det för detta arrangemang. Vi hoppas, och tror, att det ska komma många på vårt jubileum, och vill verkligen ge alla möjlighet att komma. Vi har därför ännu inget bestämt datum för detta.

Vi har under denna termin fått hjälp och stöttning från många, och vi är väldigt tacksamma för det!

Vi har fått rundbalar, ny pallyft, whiteboardtavlor, hjälp i stallet, hjälp med transporter, hjälp med staket, hjälp att salta paddock, och säkert många andra stora och små saker.

Vi önskar vår personal, alla medlemmar, och alla andra en härlig sommar!

Styrelsen för Åmåls Ridklubb

Skribent: Gunilla Hägg