Nyheter från Svenska Ridsportförbundet

Rolf-Göran GP-fyra

(2022-01-16 18:32)
Rolf-Göran Bengtsson har plockat flera placeringar vid de internationella tävlingarna i belgiska Opglabbeek. Under söndagen blev det en fjärdeplats i GP-klassen med Ermindo W.

Tinne Vilhelmson Silfvén och Devanto har inlett 2022 på bästa tänkbara sätt. Dubbelseger i de fyrstjärniga dressyrklasserna i Florida! Segern i lördagens Grand Prix Special kom också efter ett nytt personbästa för ekipaget.

Ridsportens förbundsveterinär Peter Kallings informerar om ändringar och förtydliganden i Karenstids- och förbudslistan för tävling samt manar till skärpt uppmärksamhet vad gäller hållande av karenstider och journalföring.

Vill du jobba hos oss?

(2022-01-14 13:50)
Svenska Ridsportförbundet söker en vikarierande administratör och samordnare för utbildningsverksamhet. Sista dag för ansökan är 25 januari.

Jumping International de Bordeaux skjuts upp till 2023. Det innebär att det i nuläget endast återstår en deltävling av FEI Jumping World Cup innan världscupfinalen är planerad i april.

På måndag är det dags för Idrottsgalan och ridsporten är mer aktuell än någonsin! Hopplandslaget står för nomineringar i två kategorier och Peder Fredricson samt Henrik Ankarcrona är nominerade i varsin kategori.

Svenska Ridsportförbundet förlänger rekommendationer om anpassad verksamhet, till följd av myndigheternas åtgärder för att minska smittspridning av Covid-19.

Ny medlemsförening

(2022-01-13 13:41)
Vi hälsar Föreningen Arboga Sportryttare välkommen som ny medlemsförening i Svenska Ridsportförbundet. Föreningen hör till Västmanlands Ridsportförbund.

Landslagsledare Annika Borg har nu presenterat landslagstrupperna i sportkörning. - Vi har kuskar i landslaget med kapacitet för mästerskap, säger hon.

Nya diplomeringar utdelade

(2022-01-12 09:10)
Ridlärare är ett drömyrke för den som gillar pedagogiska utmaningar, att möta människor och vill arbeta med hästar på heltid. Under hösten har en rad ridlärare fått ta emot diplom för godkänt yrkesprov.

Efter gårdagens besked om nya restriktioner under coronapandemin är det ett fortsatt oklart läge för Gothenburg Horse Show 2022. Den 24 januari tas beslut om evenemanget kommer att genomföras.

Myndigheterna presenterade på måndagen nya och förlängda åtgärder som syftar till att minska smittspridningen av Covid-19. Svenska Ridsportförbundet ser över hur beskedet påverkar ridsporten.

Kval i den omåttligt populära ponnycupen Sverigeponnyns avgjordes i Södertälje under helgen. Segern gick till Signe Ekengren.

Uppgifter om medlemsantal ska rapporteras till Svenska Ridsportförbundet via Idrott Online Klubb. Ni rapporterar medlemsantal per den 31 december 2021, fördelat på män och kvinnor. Kom ihåg att klicka på SKICKA när ni fyllt i uppgifterna.

Den 5 januari genomfördes den allra första internationella ponnymätningen på svensk mark inom FEI:s nya system. Systemet har Svenska Ridsportförbundet varit med och drivit igenom.

E-post: amalsridklubb@telia....