Försäkringar

Hästar är som bekant stora djur, även om de också är väldigt vänliga. Hur noga man än är med säkerheten och att hantera hästarna på ett korrekt sätt kan olyckan vara framme, och då är det bra att ha en försäkring.

Tänk på att det är viktigt att uppsöka läkare vid olyckor och tillbud som kan orsaka framtida skador, för att skadan ska vara dokumenterad. Ett läkarbesök krävs också för att du ska kunna få ersättning för tex skadad utrustning.

Som medlem i Svenska Ridsportförbundet är alla våra medlemmar försäkrade via deras gruppförsäkring. Du kan läsa mer om den här, både om försäkringen och hur du anmäler en skada.

Alla våra hästar är försäkrade i Agria, vilket innebär att Agria Incident ingår. Det är en försäkring som lämnar ersättning för skador som orsakas av hästar försäkrade i Agria i både ridning och hantering. Du kan läsa mer här, både om försäkringen och om hur du anmäler en ev skada.

Det är du själv som ska anmäla en ev skada till försäkringsbolaget. Du hittar kotaktuppgifter via länkarna ovan.

Vi rekommendarar alla våra elever att ha en egen olycksfallsförsäkring också. Kontrllera gärna med försäkringsbolaget att den även gäller vid ridning.

Uppdaterad: 09 SEP 2021 09:41 Skribent: Elin Fransson

E-post: amalsridklubb@telia....