Skötarkurser och att bli skötare

Skötarkurs

Vill du bli skötare på en ridskolehäst? Eller "bara" lära dig mer om hästar. Då är vår skötarkurs något för dig. Den går av stapeln 4/1, 5/1 och 7/1 kl 13-15. Du behöver vara minst 8 år för att vara med, ingen övre åldersgräns, men ni måste komma utan rullator. Kursen kostar 50 kr för alla tre gångerna.
Vi kommer att gå igenom:

• Hästens beteende
  • Stallregler
  • Borsta, rykta och kratsa hovar
  • Visitering
  • Leda häst
  • Sadla och tränsa
  • Mockning
  • Hästens delar
  • Munderingsvård

Vi kommer att avsluta med en rykttävling.

Att vara skötare på en ridskolehäst

Som skötare är du ridskolehästens guldkant på vardagen. Du är också en förebild för de yngre eleverna. Du behöver vara i stallet minst två gånger per vecka och borsta och rykta din sköthäst. Du ska också borsta sadel och träns minst en gång varannan vecka. Såklart hjälper du andra elever om de behöver hjälp. Ni kan vara max två skötare/häst. Som skötare hos oss måste du vara medlem i Åmåls Ridklubb, men du behöver inte rida på ridskolan. Du behöver också ha gått vår skötarkurs, eller se till att gå den nästa gång den ordnas.

Vi kommer att ordna någon form av skötarridning i samband med jullovet varje år. som skötare får du också vara med på skötarlägret i augusti utan kostnad.

Vill du bli skötare? Prata med din ridlärare.

Uppdaterad: 09 DEC 2021 13:48 Skribent: Elin Fransson

E-post: amalsridklubb@telia....