Hoppa till sidans innehåll

Funktionärsinformation


Som funktionär på våra tävlingar har du en otroligt viktig roll; tävlingarna är en stor del av verksamheten som gör att vi tillsammns kan driva en fin anläggning. Alla kan hjälpa till: det finns uppgifter som passar både dig som är mer och mindre van. Läs gärna nedan om du är osäker på vad de olika uppgifterna innebär.

Nytt för i år är även att vi kommer att lotta ut fina priser bland våra funktionärer. Såklart får du även mat och fika under dagen. Du anmäler dig som funktionär genom att klicka på länken nedan och skriva upp dig på de tider som passar.

OBS att parkeringsvakter och sekretariat behöver vara på plats redan 7.30 och att det räcker med 8.30 för övriga.

Funktionärslista Halloweenhoppet 2021


Oavsett roll: Tänk på att komma i tid. Klä dig efter väder; kom ihåg solskyddsfaktor om du ska stå ute på sommaren. 

Parkeringsvakt: Organisera parkeringen på ett bra sätt så att så många som möjligt får plats. Du är också den tävlandes första intrycka av oss.

Banchef (Hoppning): Du är banbyggarens högra hand och ser till att banpersonalen vet vem som ska göra vad.

Banpersonal (Hoppning): Du står inne på banan och bygger upp rivna hinder, mockar och krattar vid behov. Vid klassbyten hjälper du till att bygga om banan efter anvisningar från banbyggare och banchef.

Sekretariat: Sekretariatet är tävlingens hjärta. Här sköts startanmälningar, vaccinationskontroller, utskrift av startlistor, iordningställande av priser mm. 

Domartorn (Hoppning): Om sekretariatet är tävlingens hjärta är domartornet dess lungor. Här sitter domaren. Du som sitter här kan vara tidtagare eller hjälpa till att hålla reda på resultatet.

Insläpp ringmaster: Du ser till att rätt ryttare är inne på tävlingsbanan, och hjälper till att bygga om banan mellan klasserna om det är en hopptävling.

Insläpp framhoppning: Du ser till att lagom många ryttare och rätt ryttare är på framhoppningen.

Cafeteria: Du står i cafeterian och säljer mat och fika, samt hjälper till att laga "dagens lunch". Ev även grillar, beroende på årstid.

Städmästare: Du håller ett öga på anläggningen så att det är snyggt och städat där tävlingsryttarna vistas, tex cafeteria och toaletter. Såklart har du även ganska mycket tid att titta på tävlingarna.

Sjukvårdare: Du har viss sjukvårdsutbildning och är på anläggningen, beredd att rycka in om någon skulle skada sig.

Domarsekreterare (dressyr): Du sitter bredvid somaren och skriver upp alla betyg och kommentarer.

Springare (dressyr): Du går med dressyrprotokollet från domarbordet till sekretariatet. 

Uppdaterad: 29 NOV 2016 07:57 Skribent: Carina Bohm
E-post: This is a mailto link

ARV_logo_RGB

 

Postadress:
Åmåls RK - Ridsport
Finserud 103
66291 Åmål

Kontakt:
Tel: 0702428708
E-post: amalsridklubb@telia....

Se all info